Σελίδες

3 Νοεμβρίου 2015

Αστέρι-Μυστήριο και σενάρια για εξωγήινους!

Λόγος για ένα ασυνήθιστο αστέρι γίνεται απο τους αστρονόμους, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα απο τους αστερισμούς τους Κύκνου και της Λύρας, στο βόρειο ημισφαίριο του ουρανού, ακριβώς πάνω απο τον γαλαξία μας, και το οποίο εντόπισε το τηλεσκόπιο Kepler Space απο το 2009

Οι ειδικοί μένουν έκπληκτοι κάθε φορά που παρατηρούν το αστέρι, με την κωδική ονομασία KIC 8462852, μη μπορώντας να εξηγήσουν το περίεργο φαινόμενο με τις διακυμάνσεις του φωτός που εκπέμπονται απο αυτό σε σχέση με τα υπόλοιπα που παρακολουθούνται.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, όλα δείχνουν για την ύπαρξη ενός "πλέγματος" απο κάποιας μορφής ύλη που περιστρέφεται γύρω του σε σφιχτό σχηματισμό, καθώς η επιστήμονας Tabatha Boyiagian με συνεργάτες της έκαναν βαθύτατη έρευνα σε υποθετικά σενάρια, αλλά κάνενα δεν έδινε ξεκάθαρες εξηγήσεις. Εκτός απο εκείνο, του αστρονόμου Jason Wright που εξηγεί μία διαφορετική πτυχή και θεωρία του φαινομένου.

Ο ίδιος λέει ότι το πλέγμα που περιστρέφεται γύρω απο το αστέρι και προκαλεί αυτές τις διαφορετικού μοτίβου απο άλλα αστέρια διακυμάνσεις φωτός, είναι γιγάντιες κατασκευές ενός εξωγήινου πολιτισμού, ένα σμήνος δορυφόρων που συλλέγουν ενέργεια για αυτούς.

Στην περίπτωση αυτή, σκοπός της επιστημονικής ομάδας τώρα είναι να ψάξει για τυχών εκπομπές ραδιοσημάτων απο το αστέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου